Lucie van der Plas

Na een jarenlange loopbaan als activiteitenbegeleider in de zorg heeft Lucie het roer omgegooid en het tekenen en schilderen weer opgepakt. In 2005 is zij een academieopleiding gaan volgen om haar eigen bron en verdieping te leren vinden. Eerst een jaar aan de Nieuwe Academie in Utrecht en daarna de drie jarige academieopleiding bij beeldend kunstenaar Marian Filarski. In augustus 2009 heeft zij deze opleiding afgerond met een expositie in Galerie Brood en Banket in Heerewaarden.

Lucie heeft 14 jaar haar atelier gehad in Zoetermeer en daar haar lessen gegeven. In de zomer van 2022 is zij naar Wehl verhuisd. Zij wil graag haar lessen weer oppakken in een nieuwe omgeving.

“Na een reis door Nieuw Zeeland in 2006 is Lucie bijzonder geïnspireerd geraakt door de prachtige , vaak ongerepte natuur en vooral de fraaie kleur van het water.
De geweldige ervaring van overrompeling, ontroering, schoonheid, ruimte, maar vooral het gevoel van oneindigheid speelt nog steeds een factor in haar werk.”

Met haar schilderwerk gaat Lucie meestal uit van de werkelijkheid: de natuur is haar grootste inspiratiebron. Lucie gaat, afhankelijk van haar stemming, figuratief of abstract te werk. Zij wil haar gevoel uiten door het kleurgebruik en het gebruik van diverse soorten technieken. De vrijheid hierin is voor haar heel belangrijk. Lucie vergelijkt dit vaak met het maken van een muziekkeuze, deze hangt ook af van je stemming op dat moment: variërend van stemmige klassieke muziek via moderne muziek tot new age muziek.

Bekijk het werk van Lucie van der Plas op: www.lucievanderplas.nl